Σελίδες

11 Ιαν 2013

ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ .......?

Και ξαφνικά μας προέκυψε «χαράτσι» και στο νερό που………..? Στην Περδικόβρυση …………
 
Ξαφνικά αποφάσισε η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπάκτου) ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι όσοι έχουμε σπίτια στο χωριό 50 ευρώ.
Για ποιο λόγο ?
 για κατανάλωση νερού …………..
Πόση κατανάλωση ?
 Δεν έχει σημασία .
 Είτε ήπιες ένα ποτηράκι νερό από το σπίτι σου είτε έχεις «πισίνες», «σιντριβάνια», και τα λάστιχα ανοιχτά όλο τον χρόνο …… πάλι 50 θα πληρώσεις . «Ότι πάρεις , εκατό» εν ολίγοις .
Και όλα αυτά σε ένα χωριό που ανήκε σε έναν δήμο ( δήμο Πλατάνου ) ο οποίος παραχώρησε στην ΕΥΔΑΠ – μια ανώνυμη εταιρία , εισηγμένη στο χρηματιστήριο –  την δυνατότητα να κατασκευάσει ένα από τα μεγαλύτερα έργα της – το φράγμα του Ευήνου – από το οποίο αποκομίζει μεγάλα κέρδη, και δεν έλαβε σχεδόν κανένα αντισταθμιστικό όφελος.
Εν ολίγοις εμείς που τροφοδοτούμε από τις φυσικές πηγές του χωριού μας όλο το λεκανοπέδιο ΔΩΡΕΑΝ , πρέπει να πληρώσουμε τώρα για νερό που χρησιμοποιήσαμε ή δεν χρησιμοποιήσαμε.
Δεν μας έφτανε λοιπόν το χαράτσι ακινήτων για τα σπίτια στο χωριό  ( μένεις, δεν μένεις ),  το χαράτσι για την ΕΡΤ ( έχεις , δεν έχεις τηλεόραση) , τώρα ήρθε και το χαράτσι για το νερό ( πίνεις, δεν πίνεις).
Πάλι καλά που δεν μας χρέωσαν και …αποχέτευση.
Και το τραγελαφικό της υπόθεσης κλείνει με το ¨ειδικό τέλος¨ 80% , όπως βλέπετε και στον παρακάτω λογαριασμό.
Και όλα αυτά από μια υπηρεσία που για το μόνο που θα έπρεπε να μας στείλει «ραβασάκι» θα ήταν για να μας πει τι έγινε με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε η Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας – Τμήμα Υγείας Αγρινίου . Είναι πράγματι επικίνδυνο το νερό που πίνουμε? Το υδραγωγείο έχει καθαριστεί ? Οι σωληνώσεις είναι σε καλή κατάσταση ή είναι απαρχαιωμένες ?

Εγώ προσωπικά αρνούμαι να πληρώσω 50 ευρώ για κατανάλωση νερού 10 - 15 ημερών ετησίως. Εάν θέλει στο φινάλε, σαν δημοτική επιχείρηση να εισπράξει έσοδα  , ας βάλει ρολόγια για να μετράει την κατανάλωση, ας μας εγγυηθεί για την ποιότητα του νερού που πίνουμε και το ξανασυζητάμε το ζήτημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: