Σελίδες

18 Σεπ 2013

Ξανά ακατάλληλο προς πόση το νερό σε 30 χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας!


Για άλλη μια  φορά κρίθηκε ακατάλληλο το νερό αρκετών χωριών της περιοχής μας –συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας  .
Όπως είχαμε γράψει και εδώ, η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας ζητούσε πέρυσι χαράτσι 


50 ευρώ για κάθε σπίτι, ανεξαρτήτου κατανάλωσης.
Φέτος και μετά από αυτά τα καινούργια στοιχεία λογικά θα πρέπει να το αυξήσει στα 100 για τις υπηρεσίες που μας προσφέρει…………..

PDF Εκτύπωση E-mail


Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά στην υπόθεση «νερά ορεινής Ναυπακτίας». Σε μικροβιολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών στα νερά του πρώην Δήμου Αποδοτίας και Πλατάνου για τη ΔΕΥΑ Ναυπακτίας, με ημερομηνία απάντησης8/8/2013 – και πρωτοκόλληση από τη ΔΕΥΑ Ναυπακτίας στις 27/8/2013 –  προκύπτουν τα εξής στοιχεία μετά την μικροβιολογική ανάλυση:
Τα δείγματα από Καταφύγιο, Αναβρυτή, Χρύσοβο, Κοκκινοχώρι, Τερψιθέα, Ελατού, Άνω Χώρα, Πόδο, Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Καλονή, Μανδρινή, Λεύκα, Τερψιθέα, Περδικόβρυση, Λειβαδάκι, Δενδροχώρι, Κάτω Κλεπά, Μεσαία Κλεπά, Άνω Κλεπά, Αράχωβα, Νεοχώρι, Άγιος Δημήτριος, Καστανιά, Χόμορη, Περίστα, Αχλαδόκαστρο, Κάτω Πλάτανος, Κάτω Χώρα και Κρυονέρια θεωρούνται ακατάλληλα προς πόση λόγω ύπαρξης παθογόνου μικροβιακού φορτίου.
Στα υπόλοιπα δείγματα – όπως φαίνεται και στα έγγραφα που παραθέτουμε – βρέθηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή και συνίσταται επαρκής και συστηματική χλωρίωση.
Σε μικροβιολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών στα νερά του πρώην Δήμου Πυλλήνης για τη ΔΕΥΑ Ναυπακτίας, με ημερομηνία απάντησης 7/6/2013 προκύπτουν τα εξής στοιχεία μετά την μικροβιολογική ανάλυση:
Στα δείγματα από Γαύρο, Κουτσογιαννέικα, Παλαιόπυργο, Ελευθέριανη, Άνω Κάμπο Στράνωμας και Κάμπο Σίμου εμφανίστηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή. Τα υπόλοιπα δείγματα από Συκιά, Στύλια, Στυλιά Αγ. Τριάδα, Ανθόφυτο, Μηλιά, Ποκίστα, Σίμου, Δορβίτσα, Στράνωμα και Φαμίλα βρέθηκαν εντός των επιτρεπτών ορίων για τις μικροβιολογικές παραμέτρους που εξετάστηκαν. Συνίσταται επαρκής και συστηματική χλωρίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: